Vi var så heldige at Galleri Nikolaj Wallner lå lige om hjørnet i forhold til skolen– så linjefagsholdet tog en ekspedition derned, da David Shrigley var udstillet dér. En stor samling af hans meterhøje tegninger/plakater, som alle indeholdt en ”saying” eller en form for et budskab var hægt op i de rå rum. David Shrigley er nok mest kendt for sine tegninger. De er fyldt med en god portion britisk humor. På sin egen underspillede facon prikker han til vores tanker og får os til at se ting på en ny måde. F.eks et æg, der balancerer på kanten af en trappe ”Is this okay?”
Under arbejdet med at udsmykke spiserummet til madkundskab tog vi fat på David Shrigleys univers. Ideen var at tegne/male en køkkenting ganske enkelt og simplet– og den skulle så være udgangspunkt for at lave et udsagn. En af de gode ting ved arbejder med Shrigley var, at når eleverne sagde, at de ikke kunne tegne og var utilfredse med deres frembringelser, så kunne jeg sige: ”David Shrigley siger også om sig selv, at han ikke kan tegne, men han er alligevel kunstner, så det er mere det at have et budskab, der betyder noget.
Udsmykningen af lokalet endte med ”Shirgleybilleder” på væggen og stole vi havde malet, hvor ”Maden i kunsten” var udgangspunktet.